Как да инсталирате прозорците и вратите си по-бързо и лесно

Прозорци

Вашият дом е вашето убежище, а с това идва и нуждата да остане непокътнат възможно най-дълго. Инсталирането на прозорци и врати в дома може да помогне за това, като създаде буфер от природните стихии. След като монтирате прозорците и вратите, те позволяват на естествената светлина да прониква в дома ви, така че да можете да прекарвате времето си там, без да се налага да разчитате на изкуствено осветление или лампи. Инсталирането на прозорци и врати също така улеснява почистването на външната част на къщата ви, като ви позволява достъп до всички компоненти, които се нуждаят от почистване. Преди да започнете монтажа обаче, уверете се, че следвате последователно тези 3 лесни стъпки:

Измерване и проверка

3
Прозорци

Когато измервате новите си прозорци или врати, се уверете, че използвате правилните инструменти. Ще ви трябват рулетка, нивелир и молив. В идеалния случай някой друг ще направи измерването вместо вас, но ако не го направите, уверете се, че сте подравнени правилно, за да няма грешки. При измерването се уверете, че сте взели предвид височината на надстройката над вратата или прозореца. Въпреки че много от по-новите жилища имат козирки, които са специално проектирани за отвора на вратата или прозореца, повечето по-стари жилища нямат такива. Уверете се, че сте взели това предвид при измерването. Указания за изчисляване на общата височина на прозорците и вратите можете да намерите в местните строителни правила. След като сте направили измерванията, уверете се, че сте ги записали или сте осигурили някой друг, който може да ги запомни. Това ще бъде особено полезно, ако се наложи да измерите отново прозореца или вратата си. И накрая, уверете се, че имате един или двама помощници, когато монтирате прозорците или вратите си. Това ще ви помогне при преместването на големи компоненти и ще се окаже полезно за извършване на измерванията.

Монтирайте веднага!

В някои случаи, ще искате да монтирате прозорците си възможно най-скоро. Важно е обаче да спазвате правилните процедури за монтаж. Въпреки че в интернет има много ръководства за монтаж „Направи си сам“, те може да не са в крак с най-новите норми и правила. Професионалният монтаж има допълнителното предимство, че може да работи с местния строителен отдел и да гарантира, че монтираното отговаря на местните норми. Освен че прозорците и вратите се монтират правилно, професионалният монтаж може да ви помогне и да спестите пари. (особенно важно когато става въпрос за така нареченото “обръщане на врати и прозорци” след монтаж на гипсокартон). Неправилният монтаж на новите прозорци или врати може да доведе до загуба на енергия. С правилните техники за монтаж можете значително да намалите загубите на енергия, които се получават при отваряне и затваряне на прозорците и вратите. Професионалният монтаж също така гарантира, че прозорците и вратите ви са перфектно подравнени.

Изчакайте 24 часа, преди да тествате

4
Прозорци

Когато избирате прозорците и вратите си, уверете се, че сте взели предвид продължителността на техния живот. Имайки предвид тази информация, можете да направите избор, който ще ви помогне да гарантирате дълъг живот на новите си прозорци и врати. Но преди да изберете новите си прозорци и врати, трябва да изчакате 24 часа. Това ще даде възможност на новите компоненти да се установят. През това време трябва да се уверите, че температурата в дома ви е постоянна. Ако температурата в дома ви е различна от тази, която е имал преди монтирането на новите прозорци и врати, температурата ще се е променила. Това може да се отрази на продължителността на живота на прозорците и вратите ви. Ако домът ви се е затоплил, той вероятно ще бъде по-податлив на повреди от природните стихии. Ако домът ви се е охладил, той вероятно ще бъде по-податлив на повреди от конденз.

Окончателно почистване и проверка

5
Прозорци

След като монтирате новите прозорци и врати, ще трябва да ги почистите. Това е необходимо, за да се отстранят всички замърсявания или отломки, които може да са се натрупали по новите ви прозорци и врати. Ако не го направите, тези замърсявания могат да се натрупат и да причинят повреда на прозорците и вратите ви. Друго нещо, което трябва да направите, е да проверите новите прозорци и врати. Проверете ги за евентуални проблеми, като например изкривено стъкло или прекомерно износване на крилото и релсите. Ако ги откриете, трябва да се погрижите за тях веднага. Освен това трябва да се уверите, че новите прозорци и врати са правилно разположени. Ако те не са подравнени, домът ви може да претърпи повече щети, включително от природните стихии. Професионален монтажник може да ви помогне в това, като гарантира, че разположението на прозорците и вратите е точно.

Заключение

Колкото по-рано монтирате прозорците и вратите си, толкова по-дълго ще издържат те. Важно е обаче да ги монтирате правилно, за да могат да издържат дълго време. Въпреки че много собственици на жилища обичат сами да монтират прозорците и вратите си, това не се препоръчва. Това може да доведе до грешки при монтажа, а те могат да съкратят живота на вашите прозорци и врати. При избора на нови прозорци и врати се уверете, че сте взели предвид допълнителната височина на колоната. Като имате предвид тези стъпки, можете да монтирате правилно новите си прозорци и врати и те да ви служат дълго време.

Facebook Comments

Related Post