Как да планираме ремонта на банята: Съвети и техники за успешна иновация

Ремонт на баня

Независимо дали ремонтирате банята си, или просто я преустройвате, обновяването ѝ може да бъде трудна задача. Като прибавим и съображенията за неприкосновеност на личния живот, пространство и бюджет, тя може да изглежда като истински кошмар. Но с малко мисъл и планиране това помещение не само може да ви помогне да извлечете повече полза от времето под душа, но и да направи дома ви малко по-приветлив. Следвайте тези съвети и техники, за да сте сигурни, че собственият ви ремонт ще бъде възможно най-успешен.

Планирайте ремонта, преди да започнете да копаете

IMG 20230227 081309
Мивка

Няма смисъл да започвате ремонт, ако не знаете какво трябва да поправите първо. Не можете да закърпите нещо, което е счупено, затова се уверете, че имате ясна представа какво трябва да свършите. Това може да включва отърваване от старата тоалетна, тоалетна чиния или замяната им с модерен, по-ефективен модел. Може да се наложи да смените целия душ, мивката или дори цялото помещение. Каквато и да е ситуацията, уверете се, че имате ясен план за това, което трябва да направите, преди да започнете да копаете. Това ще направи целия процес малко по-прост и ще ви позволи да свършим повече работа за по-кратко време. Освен това ще ви предпази от разочарованието, че трябва да разкопаеш грешната зона, което отнема много време и е много скъпо. Планирайте ремонтите, преди да започнете да копаете района, това ще ви спести много време и пари.

Решете каква да бъде темата

IMG 20230227 081328
Баня

Когато разглеждате цветовете, темите и мотивите, които искате да включите във вашия ремонт, не забравяйте, че те трябва да работят заедно. Това означава, че не искате да имате тема, която да влиза в противоречие с цветовете на стаята, или обратното. Затова вземете предвид цветовете на стените, мебелите и аксесоарите, които се намират в стаята, както и това, което се намира в самата баня, за да получите добра представа за това каква тема искате да изберете. Добре е да имате предвид темите, докато планирате самия ремонт, тъй като това може да даде на вас и на вашия екип малко повече насоки. Например, екипът от водопроводчици може да е в състояние да създаде нова душ глава, но може да не е в състояние да монтира парапет и нова тоалетна чиния, ако сте планирали ремонт на тема плаж. Това може също така да ви помогне да следите какво трябва да се свърши, за да избегнеш разочарованието от завършването на дадена област, а след това да разберете, че сте забравили да направите нещо важно.

Дръжте разходите си под контрол

IMG 20230226 080111
10 лв + Монети

Не искате ремонтът на банята да е екстравагантен, но искате да държите разходите си под контрол. Например, не е задължително в новата ви баня да има огромен прозорец с гледка от пода до тавана. Но трябва да разполагате с основните неща, включително функционален душ и умивалник, който да отговаря на вашите нужди. Възможно е да имате по-малко помещение и да го направите по-голямо, като използвате добрите принципи на дизайна и малко творчество. Включването на рафтове от пода до тавана например може да направи малката баня много по-голяма, като ви позволи да държите на видно място повече предмети за баня, без да запълвате помещението с още вещи. Алтернативно, по-малката мивка може да се замени с винтидж или модерна мивка, която може да се постави на нисък рафт, за да не блокира гледката през прозореца.

Довършителните работи да са прости

Довършителните работи при ремонта на банята са последното нещо, което искате да бъде сложно. В повечето случаи искате то да бъде възможно най-просто. Това означава, че не искате да разполагате с куп мебели и обзавеждане, които са твърде модни или твърде скъпи. Искате прости, бюджетни и издръжливи дизайнерски елементи, които ще ви служат дълго време. Въпреки че няма точно определено правило за това какви покрития трябва да изберете, има няколко неща, които трябва да имате предвид. Първо, банята трябва да може да се прелива от останалата част на къщата. Това означава, че избраните от вас облицовки и плочки трябва да са в унисон с останалата част от дома, с подобна цветова палитра. Освен това трябва да сте сигурни, че избраното от вас покритие е лесно за почистване и поддръжка.

Не пестете средства за осветителни тела и смесители

IMG 20230227 081317
Осветление за баня

Арматурата и фитингите при ремонта на банята ви ще допринесат за цялостното изживяване. Това важи с особена сила, ако сте заложили на по-традиционна, традиционна или винтидж тема. Ако искате банята ви да се чувства приветлива, трябва да се уверите, че избраните от вас осветителни тела и арматура са топли и приветливи. Не искате те да са студени и скучни, тъй като ще направят цялата баня скучна или обикновена. Мислете за това как искате да се чувствате в банята си, когато планирате осветителните тела, които искате да използвате. Например, ако искате да се чувствате уютно и топло, може да изберете чугунен умивалник и кранчета или чугунени аксесоари, като стенен рафт или поставка за кърпи. Можете също така да помислите за поставяне на плочки в старинен стил по стените, които могат да помогнат за по-уютното усещане на помещението.

Потърсете професионално мнение

image
RKEM GROUP LOGO

Въпреки че често можете да получите представа за това как ще изглежда вашият ремонт от няколко снимки, рядко можете да получите реална представа за това как ще изглежда в действителност във вашия дом. Тук може да ви помогне професионална фирма за ремонти. Те могат да ви дадат реална, жива обратна връзка за това, какво правите и какво правите погрешно. Освен това те могат да ви помогнат да съобразите ремонта с бюджета и да се уверите, че той е възможно най-функционален. Например, ако планирате да смените старата тоалетна, но искате да я запазите в помещението, те могат да ви помогнат да изберете най-подходящия и бюджетен модел. В края на краищата тоалетната не е функционална част от дома ви и не е необходимо да бъде фокусът на стаята. Те могат също така да ви помогнат да изберете най-добрите осветителни тела и аксесоари за вашата нова баня. Те могат също така да ви помогнат да избегнете проблеми в бъдеще, като например избора на неподходящо покритие или обков, или да забравите да се погрижите правилно за дадена част, което може да бъде скъпо и разочароващо. Например те могат да ви помогнат да решите, каква да бъде темата и стилът на ремонта на вашата баня, както и да ви помогнат да намерите най-подходящите и най-бюджетните осветителни тела и аксесоари за вашата нова баня.

Заключение

Понякога не е необходимо да правите драстични промени, за да създадете по-модерна и привлекателна баня. Понякога всичко, което трябва да направите, е да подберете правилните детайли и да изберете подходящите тела и принадлежности. С малко мислене и планиране можете да превърнете банята си в пространство, което е по-функционално, по-привлекателно и по-привлекателно, отколкото е било преди.

image 1

Facebook Comments

Related Post